Integriteetti ja politiikka

31.03.2021

Puhutaanko integriteetistä politiikassa? Ensin kuitenkin puhutaan sanan määritelmästä:
Integriteetti tarkoittaa vahvaa sitoutumista ja uskollisuutta moraalisia arvojaan kohtaan.
Oxford Dictiónaryn määritelmä on "The quality of being honest and having strong moral principles."Kontekstista riippuen sana voi tarkoittaa rehellisyyttä, uskollisuutta, eheyttä tai vaikkapa suoraselkäisyyttä. Sitten pointtiin:


Se ei ole uutta, että politiikassa harrastetaan puolueiden välistä lehmänkauppaa saadakseen omia intressejä vietyä eteenpäin, mutta nyt puhutaan jo kovan kaliiperin ongelmasta, varsinkin kun kaupan päämäärä ei välttämättä aina ole yhteisön hyvä vaan puolueen kannattajalukujen säilyttäminen tai oman aseman edistäminen.


Integriteetin menetys on henkilökohtaisella tasolla iso ongelma. Ihmisen eheys kärsii kovan kolauksen, josta seuraa egoistisia tekoja ja päätöksiä. Miten siis voidaan luottaa siihen, että puolieheät ihmiset päättävät meidän elämästä? Puolue on kuitenkin yhtä hyvä kuin sen päättäjät, eli sen edustajat...


Mikä on sinulle tärkeää? Korkean integriteetin omaava edustaja, joka seisoo tekojensa takana, vai oman asemansa työstäjä, joka sanoo jotakin, mutta tekee toista? 

Vaaleissa äänestäminen on vastuunkantoa, ei vaan itsestään, vaan myös kaikista muista. Valitse siis viisaasti!